Všečkajte nas na Facebooku in ne zamudite naših akcij
Všečkajte nas na Facebooku in ne zamudite naših akcij

Senzor prisotnosti Aqara FP2

Senzor prisotnosti Aqara FP2

98,82 

Dobavljivo

Oznaka: Kategorije: , , Šifra: AQASH-0037
Brand:

Dodatne informacije

Teža 0,1000 kg
Dimenzije 7,5 × 6,2 × 8,5 cm
Garancija

Vrsta izdelka

Blagovna znamka

OPIS IZDELKA

Senzor prisotnosti Aqara FP2

Senzor prisotnosti Aqara FP2 uporablja vrhunsko radarsko tehnologijo milimetrskih valov, ki lahko natančno zazna prisotnost ljudi, tudi z rahlimi premiki. Ta tehnologija zagotavlja kontinuiteto in stabilnost pametne naprave. Ima tudi funkcijo conskega pozicioniranja, ki omogoča avtomatizacijo različnih pogojev v različnih conah, kot so postelje in mize. En prostor je zdaj mogoče razdeliti na do 30 majhnih območij in prepoznati do pet ciljev (zaznavanje več oseb). Prav tako lahko nadzoruje druge pametne domače naprave prek ekosistemov, kot je Apple Home, za doseganje širših aplikacij. Vsebuje funkcije, kot sta prepoznavanje padca človeka in vgrajen svetlobni senzor. Prav tako je odličen pomočnik, ki lahko resnično združi raznolikost uporabnikovega domačega življenja in uresniči avtomatizacijo različnih osebnosti.

     Ime izdelka: Aqara Presence Sensor FP2
     Tip izdelka. PS-S02D/PS-S02E
     Doseg prepoznave: Montaža na steno: 8 metrov v radialni smeri, z vodoravnim kotom 120°, sledenje do 5 tarčam.
     Stropna montaža: krog s polmerom 2 metra, natančnost zaznavanja padca >98 %
     Napajanje: DC 5V 1A, vrata tipa C
     Brezžični protokol: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, *Bluetooth je na voljo za prihodnjo funkcijo kot Matter
     Delovna temperatura: —10°C ~+40°C
     Delovna vlažnost: 0~95 % RH, brez kondenzacije
     Stopnja zaščite: IPX5

Poudarki:

Consko pozicioniranje: ponuja znatne prednosti pred tradicionalnimi infrardečimi senzorji gibanja PIR z uporabo enega samega radarskega senzorja za nadzor prostorov do pribl. 430 kvadratnih čevljev (približno 40 m²)*. Poleg tega ga lahko razdelite na do 30 območij, kot so kavč, postelja ali namizje. Poleg tega lahko za vsako cono nastavite individualno avtomatizacijo. To je tako, kot če bi uporabljali več PIR senzorjev gibanja hkrati z enim senzorjem prisotnosti, FP2.

Zaznavanje več oseb: hkrati je mogoče zaznati do 5** ciljnih oseb. Rezultat tega je, da se lahko med delitvijo prostora tudi samodejno odziva glede na položaj različnih ljudi, ne da bi se medsebojno motili.

Izjemno visoka natančnost: Upoštevana sta zasebnost in natančnost zaznavanja. Sposoben je prepoznati neinduktivno zaznavanje signala brez zbiranja resničnih slik.
Avtomatizacijo je na splošno mogoče doseči lokalno. Tehnologija radarjev z milimetrskimi valovi je stabilnejša od zaznavanja infrardečih senzorjev, tudi ko sedite ali spite.

Nadzor drugih naprav prek HomeKit itd.: FP2 je izpostavljen kot več senzorjev v HomeKit (in Home Assistant), Alexa in Google Home. Senzor lahko enostavno integrirate brez potrebe po vozlišču, kar je očitno najboljša rešitev za navdušence nad pametnim domom za razširitev nastavitev pametnega doma.****

Zaznavanje padcev in opozorila***: Ko nekdo v sobi pade, vas lahko FP2 zazna in obvesti. Izdelan je na najbolj zaseben in priročen način, brez potrebe po nošenju kakršnih koli naprav ali namestitvi kamere za stalno spremljanje. Domet je krog s polmerom 2 metra, natančnost zaznavanja padca pa je >98 %. Priporočena višina vgradnje je 2,5 m-2,8 m.

Vgrajen svetlobni senzor: popolnoma delujoč senzor za zaznavanje svetlobe v ekosistemu Aqara. Z njim postane avtomatizacija razsvetljave veliko bolj prilagodljiva in prijetna. Vgrajen senzor svetlobe omogoča tudi napredno avtomatizacijo doma, ki temelji na temi.

Lokalna avtomatizacija in prilagodljivi načini namestitve: Ko je nastavitev končana, se izdelek izvaja lokalno. Avtomatizacija FP2 bo še vedno delovala, kot je bilo prvotno nastavljeno, če pride do občasne nestabilnosti omrežja Wi-Fi. In bolje ščiti vašo zasebnost. Ima več načinov namestitve za prilagajanje različnim scenarijem namestitve.

IPX5 in skrita vrata USB-C: zaradi svoje ocene IP je senzor mogoče namestiti tudi v mokrih okoljih, kot so kopalnice. Senzor ima odprt USB-C priključek, ki vam omogoča, da priloženi kabel zamenjate s katerim koli združljivim kablom USB-C, kar poveča prilagodljivost namestitve.

Zavrnitve odgovornosti

*Priporočeni prostor za zaznavanje je 10 m³ -40 m³.

** Najboljši rezultat je mogoče doseči v primeru sledenja največ 3 osebam.

***Za zaznavanje padca je podprta samo postavitev na strop. In zaznavanje padcev lahko prepozna samo večino običajnih scenarijev padcev in ga ni mogoče uporabiti kot nadomestilo za medicinsko opremo ali vid. Trenutno zaznavanje padcev ne more razlikovati med počasnim padcem ob steno ali onesvestjo po sedenju.

****Bluetooth je na voljo za prihodnjo funkcijo Matter.

Uporabniški primeri:

Scena 1: Scena “Redefinicija prostora”.

V preteklem življenju pametnega doma so morali ljudje pogosto namestiti majhne senzorje gibanja na različna mesta. Ker sta obseg zaznavanja in zmogljivost senzorja omejena, mora uporabnik namestiti več senzorjev. Posledica neprijetnega upravljanja uporabnikov, težavnih nastavitev in drugih težav.

FP2 na novo definira »virtualni prostor« v aplikaciji. Ponovno razdelite prostor v obsegu 40 m³ (8 m × 6 m). To pomeni, da v takem obsegu uporabniki potrebujejo samo en senzor prisotnosti človeka, da realizirajo avtomatizacijo po meri v več virtualnih majhnih prostorih, da zmanjšajo nered in porabo energije uporabnikov, ki upravljajo več senzorjev. Zdaj je en senzor prisotnosti FP2 približno enak tekoči uporabi več starih senzorjev, kar omogoča neprekinjeno varčevanje z energijo. Preprosto življenje se začne s poenostavitvijo naprav pametnega doma.

2. prizor: prizor tihega branja

Tradicionalni senzorji gibanja PIR običajno ne morejo zaznati, kdaj uporabnik tiho sedi. Posledično nekatera oprema za avtomatizacijo ne more zaznati in prekine dela. Zato mora uporabnik pogosto stresati roko, da sproži zaznavanje senzorja.

Ko uporabniki avtomatizirajo s starimi senzorji gibanja/prisotnosti PIR, se pogosto zgodi, da avtomatizacije zaznavanja ni mogoče sprožiti zaradi mirnega sedenja. Uporaba FP2 lahko učinkovito reši ta problem. Radarska tehnologija milimetrskih valov, ki jo uporablja FP2, lahko še naprej zaznava, tudi če uporabnik mirno sedi, tako da zaznava uporabnikov srčni utrip in dihanje.

Scena 3: Upravljajte druge podnaprave pametnega doma s povezavo z Apple HomePod mini itd.

Primerno za uporabnike, ki že imajo doma Apple Home, Google Home in Amazon Alexa. V preteklosti so uporabniki uporabljali izdelke tretjih oseb in pogosto potrebovali glasovno interakcijo za zagon drugih naprav. Ali obstaja kakšen drug način, da naredimo uporabnikovo inteligentno povezovalno vedenje naravno, ne da bi porabili preveč truda?

FP2 je povezan z napravo Apple HomePod mini, uporabnik mora le vstopiti v določeno majhno območje in FP2 zazna prisotnost človeškega telesa, ki lahko sproži druge pametne luči, da reagirajo s prižigom luči.

Scena 4: Zaznavanje padca in zmanjšanje poškodb zaradi padca (novi uporabniki senzorja)*

V skupini starejših zlahka pride do padcev. Čimprejšnje poznavanje situacije padca je pomemben način za starejše, da preprečijo globoke poškodbe, ki jih povzročijo padci, zlasti za starejše, ki živijo sami. Zato je zelo pomembno pravočasno zaznati stanje padca in pridobiti informativne opomnike.

FP2 se namesti na relativno ozka mesta s stropno montažo, kot so kuhinje, stranišča ali spalnice. Zaznavanje statusa padca v realnem času in povratne informacije na daljavo v aplikaciji, tako da lahko družinski člani daleč prejmejo hitrejše opomnike in alarme.

*Zaznavanje padcev lahko prepozna samo večino scenarijev padcev in ga ni mogoče uporabiti kot nadomestilo za medicinsko opremo ali vid. Trenutno zaznavanje padcev ne more razlikovati med počasnim padcem ob steno ali onesvestjo po sedenju.
Primeri prizorov avtomatizacije:

1. Način Lean Away brez zamud.

ČE senzorji prisotnosti v vsaki sobi zaznajo odsotnost, POTEM ugasnite luči, klimatsko napravo in aktivirajte sistem za opozarjanje.

Prej ste morali čakati več deset minut, da se prepričate, da se način odsotnosti ne bo sprožil, ko je nekdo doma. Zdaj boste lahko varčevali z energijo in povečali zaščito, ne da bi ročno omogočili način odsotnosti.

(Senzor prisotnosti FP2 + Hub + Smart Plug/Smart Lights)

2. Avtomatizacija Wake Up, ki ne moti vaših družinskih članov.

ČE nekdo vstopi v kopalnico, medtem ko je v postelji še vedno zaznana prisotnost, POTEM ne odpirajte senčil*.

*Konfigurirati je treba dve avtomatiki: za prisotnost in odsotnost v coni postelje. FP2 lahko zazna, če je nekdo še vedno v postelji, in avtomatizacija Wake-Up se ne bo sprožila, če se druga oseba zbudi.

(senzor prisotnosti FP2 + vozlišče + gonilnik zaves)

3. Poudarjena razsvetljava, ki vam sledi.

ČE je na namizju zaznana prisotnost, POTEM Vklopite ustrezne lučke.

Osvetlitev vas lahko zdaj spremlja po sobi: prižgane bodo le luči v vaši bližini, medtem ko bodo druge luči ugasnile, če zapustite območje!

(Senzor prisotnosti FP2 + Hub + LED trak/pametne luči/pametni vtič)

4. Zaznajte prisotnost in začnite varovati dom.

ČE je v dnevni sobi zaznana prisotnost, POTEM Vklopite kamero Aqara G3 za nadzor.

Vklopite kamero G3 tako, da zaznate prisotnost ljudi v večjem prostoru: če FP2 nekoga zazna, se kamera G3 samodejno vklopi za spremljanje in lahko kroži po dnevni sobi.

(senzor prisotnosti FP2 + Camera Hub G3)