Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje E-specialisti, d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PRITOŽBE IN SPORI

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.e-specialisti.si, med kupcem in podjetjem E-specialisti d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V primeru težav se kupec s prodajalcem E-specialisti d.o.o. lahko obrne na telefonsko 031 364 184 ali po elektronski pošti info@e-specialisti.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@e-specialisti.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga ter pritožbe se obravnavajo, kot je opisano na naslednji povezavi – Vračila. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov Podjetje E-specialisti d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS.

Podjetje E-specialisti d.o.o., ki kot prodajalec blaga omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS):

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

CENE IZDELKOV

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene izdelkov veljajo le za internetno prodajo in se lahko razlikujejo od cen v poslovalnicah podjetja.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Če pride do očitne napake v ceni, rokih ali bistvenih lastnostih izdelka, lahko E-specialisti d.o.o. sklenitev pogodbe zavrne, oziroma od pogodbe odstopi.

PREVZEM BLAGA

Kupec se zaveže, da naročeno blago prevzame v roku pri dostavljavcu oz. na pošti. V nasprotnem primeru bomo zahtevali dodatno poplačilo vseh dodatnih stroškov vračila. Neplačane račune bomo prijavili na pristojni urad.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi podjetje.

Spletna trgovina e-specialisti.si deluje po načelu kataloške prodaje. Podatki o dobavi so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. V primeru odstopanja od cene in dobavljivost artiklov, bomo kupca nemudoma obvestili in ponudili primerno rešitev.

Podjetje ne odgovarja za morebitne napake v besedilu. Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Vse slike izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelkov.

KOMPATIBILNI IZDELKI

Podjetje E-specialisti d.o.o. ne odgovarja za morebitne finančne izpade ali okvare strojev/tiskalnikov, ter drugih delov na strojih zaradi uporabe neoriginalnega/kompatibilnega/obnovljenega potrošnega materiala.

Kompatibilni potrošni material ne proizvaja proizvajalec stroja/tiskalnika. Vse znamke, nazivi proizvoda in OEM številke so oznake in last določenih podjetij in se uporabljajo samo kot referenca.

POVEZAVE DO DRUGIH POGOJEV IN OBVESTIL