Všečkajte nas na Facebooku in ne zamudite naših akcij
Všečkajte nas na Facebooku in ne zamudite naših akcij

ARCTIC LIQUID FREEZER III 360mm A-RGB vodno hlajenje za INTEL/AMD procesorje

ARCTIC LIQUID FREEZER III 360mm A-RGB vodno hlajenje za INTEL/AMD procesorje

141,87 

Dobavljivo

Dodatne informacije

Teža 2,4000 kg
Dimenzije 14,2 × 16,7 × 41,4 cm
Garancija

Vrsta izdelka

Blagovna znamka

OPIS IZDELKA

Liquid Freezer III je pripravljen za takojšnjo uporabo zahvaljujoč vnaprej nameščenim ventilatorjem radiatorja v konfiguraciji. Kabli ventilatorjev so vgrajeni v plašč cevi, tako da je treba na matično ploščo priključiti samo en kabel. S toplotno pasto MX-6, ki je vključena v dobavo, imate vse, kar potrebujete za hitro in enostavno namestitev.
Liquid Freezer III je združljiv z več podnožji Intel in AMD. Intel bo v prihodnosti izdal nove procesorje Arrow Lake na podnožju LGA1851. Strankam ARCTIC ni treba skrbeti, da bodo novi procesorji zahtevali tudi nove hladilnike. Zagotavljamo popolno združljivost. Vse Liquid Freezer III je mogoče brez omejitev uporabljati z novo Intelovo LGA1851.
V neodvisnih testih Liquid Freezer III jasno izstopa od konkurence v vseh cenovnih kategorijah, predvsem zaradi svoje izjemne zmogljivosti. V preskusih normaliziranega hrupa Liquid Freezer III pokaže svojo pravo moč, saj s svojim tihim, a zmogljivim delovanjem prekaša številne tekmece.
Intelov neodvisni nakladalni mehanizem (ILM) deformira CPE tako, da ga pritisne v podnožje na dveh točkah z več kot 40 kg. To povzroči pritisk v tiskanem vezju, matrici in spajkalni plasti med matrico in IHS (Integrated Heat Spreader). Pri visoki toplotni obremenitvi lahko to povzroči dolgoročne težave. Montažni okvir iz ARCTIC ne deformira CPE, močno zmanjša mehansko obremenitev CPE, je hitra in enostavna za namestitev in omogoča privijanje hladilnika na hrbtno ploščo CPE. Posledično je mehanska obremenitev matične plošče in procesorja čim manjša, zmogljivost hlajenja ostaja dosledna, namestitev pa hitra in nezapletena.
Napetostni pretvorniki matičnih plošč pogosto delujejo pri najvišji temperaturi v kombinaciji z energijsko požrešnimi procesorji. Za kompenzacijo pomanjkanja zračnega toka iz stolpnega hladilnika Liquid Freezer III deluje z revidiranim ventilatorjem VRM. Ventilator s 60 mm PWM krmiljenjem omogoča skoraj tiho hlajenje območja podnožij, ko je hlajenje VRM nezadostno, v primerih s slabim pretokom zraka ali zlasti v scenarijih overclockinga. To omogoča stalno večjo obremenitev in daljšo življenjsko dobo napetostnih pretvornikov.
Liquid Freezer III je opremljen s posebej razvito vodno črpalko s krmiljenjem PWM, ki je bila dodatno optimizirana glede zmogljivosti in hrupa. Zahvaljujoč izboljšani hladilni plošči s podaljšano površino plavuti in optimiziranimi vodnimi cevmi Liquid Freezer III poveča svojo zmogljivost, hkrati pa ohranja tiho delovanje.
AMD že več generacij uporablja zasnovo čipletov z več matricami za svoje namizne procesorje Ryzen. Za razliko od procesorjev Intel vroča točka pri teh procesorjih ni centralno pod IHS (Integrated Heat Spreader), ampak je nekoliko zamaknjena. Montažna rešitev AMD ima zato 5 mm zamik, da se doseže optimalno odvajanje toplote.
Hladilna površina 38 mm debelega radiatorja je bila s povečanjem niza reber povečana za 23 %. To ne omogoča le boljšega odvajanja toplote, temveč tudi večji volumen tekočine. Posledično se kopičenje toplote v sistemu za vodno hlajenje upočasni, konice moči in temperature pa je mogoče učinkovito obvladovati v daljšem časovnem obdobju.
ARCTIC se zanaša na preizkušene ventilatorje P, ki so že prejeli več nagrad za svoje izjemno delovanje. Serija P je posebej primerna za uporabo na hladilnikih in radiatorjih z visoko gostoto reber. Zahvaljujoč visokemu statičnemu tlaku dosegajo bistveno boljše rezultate v primerjavi z ventilatorji, ki so zasnovani za visoko kroženje zraka.
Nekatere matične plošče niso združljive z Liquid Freezer III zaradi prevelikih hladilnikov SSD v reži M.2_1. Za te matične plošče nudimo ustrezen hladilnik M.2 brezplačno, obrnite se na Arctic podporo.
ARCTIC uporablja standardizirane 3-pinske kable namesto lastnih priključkov. To ne zagotavlja samo združljivosti z večino sistemov osvetlitve za matične plošče, ohišja, krmilnike in dodatke, temveč omogoča tudi programsko krmiljenje z najpogostejšimi nadzornimi programi. Verižna funkcija zagotavlja tudi, da lahko vsaka LED kadar koli prikaže posamezno barvo, kar ponuja nešteto možnosti kombiniranja za vsako željo.
Liquid Freezer III ponuja izjemno zmogljivost hlajenja v štirih različnih velikostih in treh različicah. Medtem ko je črna različica popolnoma črna, so različice A-RGB na voljo v črni ali beli barvi in ​​imajo digitalno naslovljivo osvetlitev za glavo črpalke in ventilatorje hladilnika. Liquid Freezer III z velikostmi radiatorjev 240, 360, 280 in 420 ponuja idealno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in dizajna za vsakogar!
Da bi zagotovili dolgo življenjsko dobo naših izdelkov, izvajamo dolgotrajne teste v različnih, včasih zelo neugodnih pogojih. Na ta način se naučimo, kako lahko trajno izboljšamo naše izdelke za naše stranke. Poleg tega nam odlični rezultati dolgotrajnega testiranja dajejo zagotovilo, da naši izdelki niso izjemni le po kakovosti, temveč tudi po trajnosti. To je gotovost, ki jo z veseljem prenašamo na naše stranke.

Združljivost
Intel: 1700
AMD: AM5, AM4
PI | NNPI: 338 | 309
TIM: MX-6 (0,8 g)
Delovna temperatura okolice: 0—40 °C
Teža: 1870 g
Priključek LED: 3-polni priključek A-RGB
Priključek vse v enem: 4-polni priključek PWM
Razdeljeni konektor: 3x 4-polni PWM konektor
Črpalka
Črpalka: 800—2800 rpm (nadzorovano s PWM)
Tok | Napetost: 0,35 A | 12 V DC
Hladna plošča: baker, mikroskopska plavuti
Dolžina cevi: 450 mm
Premer cevi: Zunanji: 12,4 mm
Notranji: 6,0 mm
Radiator
Material: aluminij
Dimenzije: 398 (D) x 120 (Š) x 38 (V) mm
Modul VRM
Ventilator VRM: 400—2500 rpm (nadzorovano s PWM)
Tok | Napetost: 0,05 A | 12 V DC
LED: 12x A-RGB LED
Trenutno | Napetost: 0,40 A | 5 V DC
Ventilatorji radiatorjev
Ventilator: 3x P12 PWM PST A-RGB
Hitrost: 200—2000 vrt/min
Pretok zraka: 48,82 cfm | 82,91 m3/h
Statični tlak: 1,85 mmH2O
Ležaj: fluidno dinamični ležaj
Tok | Napetost: 0,11 A | 12 V DC
Dolžina kabla: 40 mm
Priključek: 4-polni priključek PWM
RGB
LED: 12x A-RGB LED
Tok | Napetost: 0,40 V | 5 V DC
Dolžina kabla: 40 mm + 80 mm razdelilni kabel
Priključek: 3-polni A-RGB priključek + 3-polni vtič